İZMİR / BORNOVA - Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Ocak 2024 te Okulumuz . Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı İbrahim Kuz  kordinatörlüğünde 10 ülkeden 20 okulun katılımıyla "A Well-being Journey in the footsteps of Values" isimli eTwinning projesi çalışmaları başlamıştır. 5 ay sürecek olan proje boyunca öğrenciler farklı kültürlerden yaşıtlarıyla evrensel değerlerin iyi oluşumuzu nasıl etkilediği üzerine farklı çalışmalar yapacaklar. Web 2.0 ve yapay zeka araclarini kullanarak farklı ürünler tasarlarlayıp işbirlikci ve ortak ürünler orataya koyacaklar.

Mrt

Okulumuz 11 D Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde Bornova Belediyesi'nin Büyük Parkta düzenlemiş olduğu kadın üreticiler ve ürünleri sevgisini incelemiş ve kendi alanları ile ilgili yaratıcı ürünleri incelemişlerdir.

Şbt

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Engelilerle Dayanışma ve Çocuk Esirgeme Kulübü etkinlikeri kapsamında Ege Üniversitesi Genç Ofis ile işbirliği çerçevesinde düzenlenen alışveriş çantası dikimi etkinliğimiz 9-10-11.sınıf kulüp üyesi öğrencilerimizin katılımı ile Ayşen Uygur ve A. Nazife Yüce rehberliğinde gerçekleştirilmiştir.

Ock

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirilmiş ve Dönem Sonu Faaliyet Etkinlikleri düzenlenmiştir.Bu uygulama kapsaminda okulumuz İngilizce öğretmenleri   tarafından Snap Word yarışması düzenlenmiştir.Snap Words etkinliğinde; öğrencilerimiz sanatsal yeteneklerini de ortaya koyarak yaratıcılıklarını gösterdiler. Etkinlikte öğrenciler İngilizce kelimeleri hayal güçleri ile görselleştirerek renklerle, çizdikleri resimlerle  İngilizce kelime dağarcıklarının gelişmesine katkıda bulundular. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimize Etkinlik Katılım Belgeleri ve hediyeleri öğretmenleri tarafından öğrencilere takdim edildi. Snapword yarışmasına katilan  tum ogrencilere tesekkur ederiz.

Dereceye giren ogrencilerimiz

9 E sınıfından  Hüseyin İzgi, Müyesser Kesginoğlu, Yağmur Yavarca, Azra İçel

12 D sınıfından Melike Kurt.

Ock

Okulumuzun Tüm Alanlarının Gerçekleştirdiği Ara Tatil Öncesi Faaliyetlerden Kareler..

Ara

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün Gerçekleştirmiş Olduğu Gençlik Güvenli Gelecek Projesi Kapsamında Okulumuz 9. Sınıf Öğrencilerine Seminer Çalışması Yapıldı. Yetkililere Emeklerinden Dolay Çok Teşekkür Ederiz.

Ara

12. Öğrencilerimiz İşkurun Düzenlemiş Olduğu Seminere Katıldılar. Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederiz.

Ara

Okulumuz Yiyecek İçecek HizmetleriAlanı Öğrencileri 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında Beş Katagoride Üç Altın, Onbir Gümüş ve Bir Bronz Madalya Kazandırmışlardır. Öğrencilerimize ve Emeği Geçen Herkesi Kutluyoruz.

Ara

Okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanınının Kariyer Tanıtım Günleri Kapsamında Gerçekleştirdiği Etkinlikte Bortar Group Okulumuzu Ziyaret Etti. Öğrencilerimizle Soru Cevap Şeklinde Söyleşi Gercekleştirildi. Söyleşinin ardindan Bortar Group Tarafından Öğrencilerimize İkramlık Dağıtıldı. Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adına Kendilerine Katkılarından Dolayı Çok Teşekkür Ediyoruz.

Kas

2-8 Kasım tarihleri lösemili çocuklar farkındalık haftası nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV tarafından düzenlenen, Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndan başlayıp Konak Saat Kulesi'nde tamamlanan kortejde ve sonrasında Konak meydanında düzenlenen etkinliklerde Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimiz ile birlikte yer almaktan çok  mutlu olduk. Duyarlı ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencilerinden Ayşin AFŞAR`ı Judo Genç Kızlar müsabakalarındaki ikincilik derecesinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Okulumuzda da Büyük Bir Çoşkuyla Kutlandı. Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri Ayrıca İlçemizde Düzenlenen Kutlamalara Katıldılar.

Kas

Okulumuz Yiyecek İçecek Alanı, Mutfaklarında Balık ve Su Ürünleri Konusunda Uzman Olan Serkan Çetintaş Şefimizi Ağarladı. Öğrencilerimiz Şefimizle Birlikte Balık ve Su Ürünlerinden Oluşan Tabaklar Hazırladılar. Serkan Çetintaş Şefimize Katkılarında ve Emeklerinden Dolayı Çok Teşekkür Ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. Yılı Münasebetiyle, Grafik ve Fotoğrafçılık Teknolojileri Alanı Tarafından Resim ve Afiş Yarışması Düzenlenecektir.

Ekm

Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in Dünya'yı şereflendirdiği gün olan "Mevlid-i Nebi Haftası’’okulumuz öğrencileri tarafından sunulan programla kutlandı. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamış daha sonra şiir, ilahi ve orotoryo gösterileriyle devam etmiştir.

Düzenlediğimiz program sayesinde Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.s)’i bir kez daha anma, anlama ve tanıma imkanı bulan öğrenciler bu anlamlı haftayı coşkuyla kutlamışlardır. Programda emeği geçen idareci,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.