T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gıda Teknolojisi

Alanın Tanımı : Gıda Teknolojisi alanı altında yer alann dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır..

Alanın Amacı : Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultu da gerekli olan mesleki yetelikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlandırılmaktadır..



Dal Programları : 

  • Süt İşleme
  • Hubabat İşleme
  • Gıda Kontrol
  • Çay üretimi ve işleme
  • Sebze ve Meyve İşleme
  • Zeytin İşleme

 

İstihdam Alanları : 

 

  • Kamu, İşletme ve özel Labaoratuvarlarda,
  • Kalite kontrol laboratuvarlarında,
  • Süt ürünleri üreten işletmelerde,
  • Hubabat ürünleri üreten işletmelerde,
  • Zeytin ürünleri üreten işletmelerde,
  • Çay üretimi yapan işletmelerde v.b yerlerde çalışabilirler.

 

Yüksek Öğrenime Geçiş: Gıda Teknolojisi Alanı mezunu öğrencilerin yerleştirme puanları OBP´nin 0,12 ile çarpılma ve YGS/LGS puanlarına eklenmesi sureti ile elde edilecek, ayrıca yerleştirme puanlarına OBP´nin 0,006 ile çarpılmasında elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

Ek puan katılacak programlar;

 

  •  Beslenme ve Diyetitik ( Yüksekokul )
  •  Gıda Teknolojisi ( Yüksekokul )
  •  Yiyecek ve İçeçek İşletmeciliği ( Yüksekokul ) 
  •  Gastronomi ve Mutfak Sanatları ( Yüksekokul ) 

 

Sınavsız Geçiş Yapılabilecek Meslek Yüksek Okulu Programları

  • Aşçılık
  • İkram Hizmetleri
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Turizm ve Seyahat Hizmetleri
  • Çay Eksperliği
  • Endüstiriyel Tavukçuluk
  • Et ve Ürünleri Teknolojisi
  • Gıda Kalite Kontrol ve Analizi
  • Gıda Teknolojisi
  • Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği
  • Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
  • Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojiisi
  • Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi
  • Yağ Endüstrisi
  • Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi

  Alanın Haftalık Ders ve Ders Saatlerine Ulaşmak İçin Tıklayınız. meb_iys_dosyalar/35/06/164797/dosyalar/2022_04/20121043_gida_9.pdf

Öğrencilerimizin Yapmış Oldukları Bazı Etkinliklerden Kareler.

13-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2013 - Güncelleme: 23.09.2023 20:45 - Görüntülenme: 13027
  Beğen | 4  kişi beğendi