Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

02323431923
87 Sokak No1 Bornova / İZMİR
Vizyon
Çağın teknolojik gelişmelerini kullanabilen sektörün ihtiyacını karşılayabildiği gibi, bu alanlarda yaratıcı atılımlar yapabilecek nitelikte geleceğin dünyasında yerini alabilecek meslek dalı mezunlarını yetiştirmek.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim öğretim programını teknolojik gelişmeleri de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak. Öğrencilerin eğitim gördükleri meslek alanlarında yeteneklerine, çevre ihtiyaçlarına ve evrensel değerlere uygun bir eğitim hizmeti sunmak. Öğrencilerin sosyal kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerini, kişiliklerini geliştirecek ortam hazırlamak temel işlevimizdir.
Başarılar
Okulumuz Yiyecek İçecek Alanı, Katılmış Olduğu Pek çok Ulusal ve Uluslararası Gastronomi Yarışmalarında Madalyalar Kazanmıştır. Yine Okulumuz Giyim Üretim Alanı Önceki Yıllarda Gerçekleştirilen Yarışmalarda Madalyalar Kazanmıştır. Pandemi Döneminde Üretilen Maske ve Siperlik Üretiminden Dolayı Okulumuzun Teşekkür Belgesi Almıştır.
Öğretim Şekli :Karma ve Normal Öğretim Yapılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza Otobüs, Dolmuş, Metro ile Ulaşım Sağlanabilmektedir. Bornova Otobüs ve Metro Durağına 500 Metre Mesafededir.
Okulumuz İçin Servis Bulunmamaktadır.
Okulumuz Bornova Büyük Park Karşısında Yer Almaktadır.
Bornova Merkez
Öğrencilerimiz Yüzde 63,5 Oranında Bir Üst Öğrenime Geçiş Yapmaktadırlar.
Proje Çalışmaları
1000 Okul Projesi, Sıfır Atık Projesi, Okulum Temiz Projesi, Beyaz Bayrak Projesi, Tübitak Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, AB Konsorsiyum Projesi ve Ege Üniversitesi ile Ortak Yürütülen Protokol
Diğer Hususlar
Okulumuza Kayıt İçin, Veli ve Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopileri ve iki Adet Fotoğraf İstenmektedir.