Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
Dünyadaki iletişim teknolojilerinin sürekli gelişmesi, kitle iletişim araçlarının çeşit ve sayı olarak çoğalması, ülkeleri ve kültürleri birbirlerine daha çok yaklaştırmaktadır.Bu durum özellikle görsel iletişimin önemini bir kat daha artırmaktadır.
Grafik tasarım görsel bir iletişim sanatıdır.İletişim olanaklarının sürekli geliştiği günümüzde hayatın her alanında iletişim teknikleri ve görsellik ön plana çıkmaktadır.Böyle bir ortamda da özellikle tanıtım ve reklam daha önemli hale gelmektedir.İnsanlar arası iletişimi sağlayan araçlardan biri olan grafik sanatı bu alanlar içinde önemli bir yere sahiptir.
Grafik sanatı içinde yaşadığı toplumla iç içe olan bir sanattır.İnsanlar her gün gazete,dergi,afiş,el ilanı,tanıtım broşürleri,ürün ambalajları,animasyonlar ve çizgi filmler gibi yüzlerce grafik tasarım ürünleri geniş halk kitleleri estetik açıdan etkilemekte ve yönlendirmekte etkin rol oynamaktadır.
Grafik alanı çağdaş yaşamın pek çok alanı ile yakından ilişkilidir.Masa üstü yayıncılık alanı içinde yer alan gazete ve dergilerin sayfa düzenlemeleri,kitap,kaset ve CD kapaklarının tasarlanması gibi çalışmaların tümü birer grafik tasarım ürünüdür.

Okulumuzda sadece grafik dalı vardır.

GRAFİKERLERİN GÖREVLERİ

• Tasarımını yapacağı konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek,müşterilerle görüşme yapmak,
  • Tek başına veya yaratıcı ekiple birlikte çalışarak,tasarımı yapılacak konu ile ilgili kavramları ve ana temayı oluşturmak,
  • İşin süreçlerini planlamak,
  • İşin gerektirdiği kavramlara uygun tasarım tarzını belirlemek ve görsel öğeleri tasarlamak,
  • Temel grafik tasarımını elle veya bilgisayarla yapmak,
  • Masa üstü yayıncılık işlemlerini yapmak,
  • Tanıtımı yapılacak ürün veya hizmeti,görsel öğelerle anlatmak,
  • Tasarladığı grafiksel çalışma doğrultusunda,uygun mekanda fotoğraf çekimi yapmak veya yaptırmak,
  • Basımı yapılacak ya da televizyon kanallarında,internette yayımlanacak bir malzemenin tasarımından basım veya yayım aşamasına kadar uzanan tasarım sürecini takip etmek,denetlemek ve sonuçlandırmak şeklinde sıralanabilir.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER
          Grafiker olmak isteyenlerin;

• Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen,
  • Renk ve  şekilleri en ince ayrıntıları ile algılayabilen,
  • Estetik görüş sahibi,güzel sanatlara karşı ilgili,
  • Hayal gücü zengin,yaratıcı,
  • Gözlem yeteneği gelişmiş,
  • Tasarımlarını çizgi yoluyla ifade edebilen,
  • Yeniliklere açık,teknolojiyi ve mesleği ile ilgili yayınları yakından izleyen,
  • Dikkatini belli bir noktaya yoğunlaştırabilen kimseler olması gerekir.

Bu alanda eğitim alan öğrencilerin lise eğitimi sonrasında,ilgili meslek yüksek okullarındaki;

• Matbaacılık,
  • Matbaacılık ve baskı teknikleri,
  • Fotoğrafçılık,
  • Fotoğrafçılık ve kameramanlık,
  • Serigrafi alanlarına sınavsız geçiş hakkı vardır.

Alanın Haftalık Ders ve Ders Saatlerine Ulaşmak İçin Tıklayınız. meb_iys_dosyalar/35/06/164797/dosyalar/2022_04/20121059_grafik_9.pdf

Son Sınıf Öğrencilerimizin Staj Yptığı Bazı İşletmeler.

FİKİRLAND, ESHOT FUAR GAZİEMİR, VECTO DİJİTAL, OGÜN OFSET, FOVİ TV 35, ÖZŞAHİN MATBAA, ENKOP DİJİTAL, DENGE GRAFİK, EALBÜM, S.A.S AJANS, CEYLAN OFİS, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, BEFORMET METAL MAKİNA

Grafik Alanının Atölyelerinden ve Bölümün Yapmış Olduğu Çalışmalardan Kesitler.

13-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-202213-05-2022

Yayın: 08.03.2013 - Güncelleme: 23.09.2023 20:44 - Görüntülenme: 7161